Superjachtu ruského miliardára zadržali v Gibraltáre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sailing Yacht A
Sailing Yacht A je s dĺžkou 143 metrov najväčšou superjachtou sveta. Má tri sťažne, z ktorých hlavný dosahuje výšku 100 metrov. Foto: SITA/AP

GIBRALTÁR 20. februára (WebNoviny.sk) – Gibraltárske úrady zadržali superjachtu ruského miliardára Andreja Melničenka. Podľa nemeckej lodiarskej spoločnosti Nobiskrug, ktorá dané plavidlo s názvom Sailing Yacht A postavila, jej totiž ruský podnikateľ stále dlhuje 15,3 milióna eur.

V dôsledku tvrdenia spoločnosti Nobiskrug zostáva Melničenkova jachta od minulej stredy ukotvená v Gibraltáre, ktorý je britským závislým územím, informovala dnes spravodajská stanica BBC. Podnikateľov hovorca vyjadril presvedčenie, že príkaz na zadržanie jachty bude čoskoro zrušený.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4q1PIMQZ1A

Sailing Yacht A je s dĺžkou 143 metrov najväčšou superjachtou sveta. Má tri sťažne, z ktorých hlavný dosahuje výšku 100 metrov. Superjachta opustila lodenicu v meste Kiel pred dvoma týždňami. Jej registrovaným majiteľom je bermudská firma Valla Yachts, odhadovaná hodnota plavidla je 400 miliónov eur.

Podľa spoločnosti Nobiskrug je uvedená superjachta vybavená podmorskou pozorovacou kabínou, hybridným dieselovo-elektrickým pohonom, ako aj „najmodernejšími“ navigačnými systémami.

Melničenko, priemyselník s veľkými kapitálovými podielmi v ruskom banskom, energetickom a poľnohospodárskom sektore, disponuje majetkom vo výške 13,2 miliardy dolárov, tvrdí spoločnosť Forbes.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia