Muž, ktorý zničil Trumpovu hviezdu, si vypočul verdikt

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Zničená hviezda Donalda Trumpa na hollywoodskom chodníku slávy. Los Angeles, 26. október 2016. Foto: SITA(AP

LOS ANGLES 22. februára (WebNoviny.sk) – Mužovi postavenému pred súd za zničenie hviezdy s menom Donalda Trumpa na Hollywoodskom chodníku slávy uložili v utorok trojročný podmienečný trest za vandalizmus.

Obžalovaný James Otis súhlasil s tým, že zaplatí 4400 dolárov (4180 eur) ako náhradu spôsobenej škody a výdavkov na právne zastupovanie a odslúži 20 dní verejnoprospešných prác, uviedla jeho advokátka Mieke ter Poortenová. Dodala, že jej klient pred súdom v Los Angeles povedal, že rozsudku nebude vzdorovať.

Približne týždeň predtým, ako bol Trump zvolený za prezidenta USA, prišiel Otis ku hviezde s jeho menom v Hollywoode a jej povrch rozbil kladivom a krompáčom. Jeho konanie zachytili na videozázname miestni novinári.

Otis nakoniec z miesta činu ušiel, ešte predtým sa však predstavil a vyhlásil, že pôvodne mal v úmysle Trumpovu hviezdu ukradnúť a speňažiť. Získané peniaze chcel podľa vlastných slov venovať 11 ženám, obviňujúcich Trumpa zo sexuálneho obťažovania.

Trump dostal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v roku 2007 za účinkovanie v známej reality šou The Apprentice. Vlani sa stala terčom viacerých útokov, z ktorých najvážnejším bol práve Otisov. Aj po ňom sa však podarilo tento symbol slávy opraviť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump