Utečenec, ktorý zabil študentku, bol v čase činu príčetný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mačeta
Podľa televízie RTBF jedna z policajtiek utrpela hlboké rezné rany v oblasti tváre, s ktorými ju previezli do nemocnice. Druhá policajtka vyviazla s ľahšími poraneniami. Foto: NONSTOP NEWS via AP

FREIBURG 23. februára (WebNoviny.sk) – Utečenec z Afganistanu, ktorý je dôvodne podozrivý zo sexuálne motivovanej vraždy študentky v nemeckom Freiburgu, bude obžalovaný s veľkou pravdepodobnosťou ako dospelá osoba, pretože v čase zločinu mal podľa odborného znaleckého posudku najmenej 22, a nie 17 rokov, ako to sám uvádzal. Informoval o tom v stredu vrchný prokurátor z Freiburgu Michael Mächtel s tým, že definitívne rozhodnutie vo veci ešte nepadlo.

Hrozí mu doživotie

Súdni lekári vyhodnotili medzičasom röntgenové snímky kľúčnych a zápästných kostí, ktoré prezrádzajú vek danej osoby, uviedla rozhlasová a televízna regionálna stanica SWR.

Ak prokuratúra vo Freiburgu definitívne rozhodne o vznesení žaloby podľa riadneho trestného práva, hrozí obžalovanému v prípade potvrdenia viny súdom až doživotný trest väzenia, v prípade aplikácie mládežníckeho trestného práva by to bol maximálne trest desiatich rokov väzenia.

Napadol aj študentku na Korfu

Afganec Husajn K., ktorý je aktuálne vo vyšetrovacej väzbe, čelí obvineniu zo znásilnenia a vraždy 19-ročnej študentky medicíny vo Freiburgu.

Už v roku 2013 prepadol na gréckom ostrove Korfu inú študentku, ktorej spôsobil ťažké zranenia. O rok neskôr ho za pokus o vraždu odsúdili na desať rokov väzenia, avšak na jeseň 2015 ho podmienečne prepustili na slobodu. Grécke orgány však neinformovali o tom, že utečenec porušuje podmienky prepustenia, ani po ňom nevyhlásili pátranie.

V novembri 2015 dorazil tak údajne mladistvý utečenec bez sprievodu rodičov do Nemecka, kde v októbri 2016 znásilnil a následne zavraždil 19-ročnú študentku. Zadržali ho niekoľko týždňov po zločine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia