Výstavba múru začne skôr, Trump chce vyhostiť zlých ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Americký prezident Donald Trump. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 24. februára (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump v piatok prisľúbil, že výstavba bezpečnostného múru na mexických štátnych hraniciach sa začne „čoskoro, omnoho skôr, než bolo naplánované“. Šéf Bieleho domu to vyhlásil na výročnom fóre konzervatívcov v štáte Maryland.

Trump zároveň prisľúbil, že úrady sa zamerajú na „vyhostenie zlých ľudí“ z USA. Jeho komentár prichádza iba deň po tom, ako sa americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson a minister pre vnútornú bezpečnosť USA John Kelly stretli so svojimi mexickými mocenskými náprotivkami v Mexiku. Na ich štvrtkovej tlačovej konferencii po neverejnom rokovaní však nepadlo o tomto spornom pláne ani slovo.

Prezident tiež zdôraznil svoju politiku „Amerika na prvom mieste“. „Globálna spolupráca, komunikácia s inými krajinami a dobré vzťahy so zahraničím sú veľmi dôležité, avšak neexistuje nič také ako globálna štátna hymna, mena či zástava. Ja reprezentujem USA ako svoju vlasť; nebudem zastupovať svet,“ uviedol Trump.

Americký líder skritizoval i médiá, pričom označil niektoré z nich za nepriateľa. „Médiá falošných správ“ obvinil z vymyslených zdrojov a odsúdil používanie nepodložených tvrdení. „Ústavná ochrana slobody tlače nám dáva i právo kritizovať falošné správy, a kritizovať ich ostro,“ vyhlásil prezident.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpJohn KellyRex Tillerson