Filipínski militanti zverejnili vraždu nemeckého zajatca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Militanti zverejnili video zachytávajúce vraždu nemeckého rukojemníka
Video zachytáva 70-ročného Nemca Kantnera sediaceho na trávnatej ploche a muž mu drží pri krku zakrivený nôž. Foto: youtube/PrtSc

MANILA 27. februára (WebNoviny.sk) – Video, nakrútené militantmi zo skupiny Džamáa abú Sajjáf a zverejnené v pondelok, zachytáva vraždu nemeckého rukojemníka Jürgena Gustava Kantnera zadržiavaného tri mesiace na juhu Filipín.

Video, zverejnené na četovacích portáloch priaznivcov džihádu, dala kolovať aj organizácia SITE, ktorá monitoruje aktivity islamských extrémistov na internete. Je to prvý znak, že brutálni militanti splnili svoju hrozbu, že rukojemníka v prípade nezaplatenia výkupného zabijú.

Video zachytáva 70-ročného Nemca Kantnera sediaceho na trávnatej ploche a muž mu drží pri krku zakrivený nôž.„Teraz ma zabije,“ povedal Kantner a krátko nato ho maskovaný militant popraví odrezaním hlavy. Niekoľko ozbrojených mužov mrmle „Alláhu akbar“ (Boh je najväčší). Vražda sa stala v nedeľu popoludní, keď vypršala lehota na vyplatenie požadovaného výkupného.

Filipínska armáda uviedla, že video musí starostlivo prezrieť, a zdôraznila, že vojaci v teréne sa snažia správu o poprave preveriť. Podľa skorších špionážnych informácií teroristická skupina Džamáa abú Sajjáf popravila 70-ročného nemeckého rukojemníka v nedeľu 30 minút po tom, čo o 15.00 h miestneho času (08.00 h SEČ) vypršala lehota na zaplatenie výkupného 30 miliónov pesos (600.000 dolárov).

Militanti zo skupiny abú Sajjáf uniesli Nemca vlani 5. novembra z jeho jachty pri južnom pobreží Filipín. Militanti zastrelili jeho 59-ročnú manželku, keď sa bránila, a nechali jej telo v plavidle.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia