Video: Ostreľovač omylom vystrelil počas Hollandovho prejavu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Francois Hollande
Francúzsky prezident Francois Hollande. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 28. februára (WebNoviny.sk) – Dvaja ľudia utrpeli v utorok ľahšie zranenia, keď policajný ostreľovač omylom vystrelil zo svojej zbrane počas prejavu francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda v meste Villognon ležiacom na západe Francúzska.

Francúzsky prezident pricestoval do Villognonu pri príležitosti otvorenia nového úseku vysokorýchlostnej železničnej trate, uviedol miestny prefekt Pierre N’Gahane. Na zázname incidentu vidno, ako Hollande po zaznení výstrelu nakrátko prerušil prejav a povedal: „Dúfam, že to nie je nič vážne“. Keď sa ubezpečil, že je to skutočne tak, pokračoval po chvíli v príhovore.

Podľa spravodajskej televízie BBC ľahké zranenia utrpeli dvaja ľudia, z ktorých jeden má poranený členok a druhý bližšie nešpecifikovanú časť nohy.

Pre zranených, z ktorých jeden pracuje ako vrchný čašník miestneho hotela a druhý je zamestnancom železníc, nepredstavujú zranenia nijaké nebezpečenstvo. Prezident s nimi po skončení oficiálnej časti programu osobne hovoril, uviedol N’Gahane a dodal, že výstrel vyšiel náhodne zo zbrane jedného z elitných policajných ostreľovačov rozmiestnených na strechách okolitých budov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe François HollandeFrancois Hollande