V Tokiju odhalili modernizovaný Nissan GT-R

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Novú verziu Nissanu GT-R by ste od tej pôvodnej rozoznali iba ťažko. Pri pohľade zvonku je totiž evidentná iba zmena zadného difúzora. Ten je po novom karbónový, rovnako ako v prípade silnejšej verzie SpecV. Ostatné zmeny je potrebné hľadať v interiéri, no najpodstatnejšie sú tie na podvozku.

Asi najevidentnejšia zmena v interiéri je nová navigácia Carwings s pevným diskom. Nissan GT-R tiež dostal USB port a pripojenie pre iPod.

Inovovaný Nissan GT-R je vybavený inými pružinami a tlmičmi. Táto zmena sa týka aj vrcholnej verzie SpecV, ktorá po novom obúva pneumatiky Dunlop. Predošlé pneumatiky značky Bridgestone sú za príplatok.

Nissan tiež sľubuje, že vynovený model bude mať lepšiu odozvu na plynový pedál v nižších a stredných otáčkach. Konštruktérom sa tento efekt podarilo dosiahnuť vylepšením katalyzátorov.

Predaj novej verzie Nissanu GT-R začne v Japonsku už v decembri. Zvyšok sveta príde na rad v priebehu roka 2010. O cenách zatiaľ reč nebola, no ceny súčasnej verzie v Auto-Impexe (jediný autorizovaný predajca/servis na Slovensku) začínajú na sume 86 600 €.

Webnoviny.sk / Ondrej Rabatin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať