Safinová s nedoliečeným chrbtom do Melbourne nepôj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

DAUHA 29. októbra (WEBNOVINY) – Úradujúcu ženskú svetovú jednotku Dinaru Safinovú čaká do konca roka dôležitejšia úloha ako udržať si post líderky ženského tenisového rebríčka, ktorú v pondelok 2. novembra aj tak musí opäť odovzdať Američanke Serene Williamsovej.

Dvadsaťtriročná Ruska pre zranenie chrbtice odstúpila z 39. ročníka MS WTA Tour v katarskej Dauhe a teraz bude zvádzať súboj s časom, aby sa stihla zotaviť do začiatku januárových Australian Open. So zápalovým ochorením spodnej časti chrbta zápasí už viac ako tri mesiace, v stredu jej bolesť nedovolila odohrať viac ako 13 minút zápasu so Srbkou Jelenou Jankovičovou. Za stavu 1:1 na gemy a 15:40 vzdala.

Safinová počíta aj s možnosťou, že odporúčaný 6-týždňový rehabilitačný program jej zabráni v účasti na prvom grandslamovom podujatí budúcej sezóny. „Je otázne, či budem v Austrálii hrať. Keď som sa rozprávala s lekármi, neznelo to veľmi povzbudzujúco. Preto je možné, že na Australian Open nebudem stopercentne pripravená. Možno ich budem musieť vynechať,“ pripustila Safinová, ktorá by tým prišla o ďalšiu príležitosť pripísať si prvý grandslamový titul v kariére. „Bolo by to pre mňa veľké sklamanie, ale v tomto momente je zdravie prvoradé. Chrbát nie je v poriadku, čo s tým narobím? Môžem ísť do Austrálie, odohrať dva zápasy a podať súperkám ruku. Ak nebudem úplne doliečená, hrať nebudem,“ ubezpečila Ruska. Na náročný program WTA Tour sa vyhovárať nechcela: „Sama som si pripravila svoj program, so zraneniami musím počítať. Nemôžem sa sťažovať, pretože keby som všade vypadla v prvom kole, takéto problémy by som neriešila.“ Prvé náznaky ťažkostí registrovala už v júli na turnaji v Portoroži. „Radili mi, aby som si po US Open dala prestávku. Ja som ale chcela pokračovať v boji o post jednotky, tak som zápasila s vlastným telom. Kto vie, možno som to mala po US Open zabaliť,“ konštatovala Safinová.

SITA_AFP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dinara Safinová