Wilsonová v Casovii dohrala, prišla Riecka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Basketbal

KOŠICE 26. januára (WEBNOVINY) – Americká basketbalová pivotka Denise Wilsonová opustila Cassoviu Košice. Hráčka, ktorá mala byť oporou Cassovie v boji o záchranu v slovenskej extralige, prišla do Košíc len začiatkom roka, pomohla vyhrať zápas so Slovanom, nastúpila ešte v Poprade, ale v nedeľu v Bratislave už chýbala.

„Som veľmi sklamaný, lebo sme jej splnili všetko, čo sme mali. Prišlo však k jednému problému. Vraj bola informovaná, že peniaze bude dostávať vopred. Vysvetlil som jej, že takto sa to nedá, ale dohodli sme sa, že jej vyplatím po zápase s Popradom časť sumy za duely so Slovanom a Popradom, išlo o 400 eur. Bavili sme sa o tom, že aj na budúci mesiac to môže byť tak, že časť si vezme skôr a druhú normálne po skončení mesiaca. Bolo to férové a zdalo sa mi, že s tým súhlasí. Na druhý deň po tom, čo vzala tých 400 eur, jej však už nebolo. Ani nič nepovedala, len sme sa dozvedeli, že na Slovenskú basketbalovú asociáciu prišla z Luxemburska žiadosť o jej výstupný list,“ konštatoval pre denník Korzár prezident Cassovie Alexander Farkašovský. Wilsonová pôsobila od začiatku sezóny 2009/2010 v poľskej Poznani, ale vzhľadom na finančné problémy klubu sa angažmán 26-ročnej a 183 cm vysokej hráčky predčasne skončil.

V nedeľu proti Slovanu (71:77) už mali Košičanky na súpiske skúsenú 31-ročnú rozohrávačku Alexandru Riecku, naposledy hrajúcu v prvoligových Piešťanoch. „Je to bojovníčka, dievča aj do nepohody. Na Slovane nastúpila bez jediného tréningu s nami. Celkovo sme tam nehrali zle, a to nám okrem Wilsonovej chýbala i Fabiánová, ktorá ukončila činnosť, a Kolkusová, ktorá už pre zdravotné problémy tiež hrať nebude,“ uviedol A. Farkašovský.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia