Žena dostala vyhadzov krátko na to, čo darovala obličku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nezamestnanost
Foto: flickr.com

BRATISLAVA 25. apríla (WEBNOVINY) – Istá Deborah Stevens z New Yorku prišla o prácu niekoľko mesiacov po tom, čo darovala obličku, vďaka čomu sa jej chorá nadriadená posunula vyššie na zozname čakateľov na transplantáciu.

Stevens sa po výpovedi rozhodla spoločnosť Atlantic Automotive Group, v ktorej pracovala, zažalovať. Žena tvrdí, že predstavitelia firmy ju vyhodili pre jej zdravotné komplikácie priamo súvisiace s darovaním obličky.

Stevens sa v novembri 2010 dozvedela, že jej nadriadená Jacqueline Brucia potrebuje novú obličku. Stevens v tom čase síce pracovala na Floride, napriek tomu Brucii ponúkla svoju obličku. Tá to síce odmietla, dodala však, že jej ponuku možno v budúcnosti príjme.

Neskôr sa Stevens presťahovala späť do New Yorku a krátko na to sa jej Brucia ozvala s tým, že jej potenciálneho darcu neschválila nemocnica a spýtala sa jej, či jej pôvodná ponuka ešte platí. Stevens súhlasila, jej oblička však nebola pre Bruciu vhodná.

Napriek tomu sa však rozhodla ju darovať neznámemu pacientovu v St. Louis, vďaka čomu následne Brucia dostala obličku od istého darcu zo San Francisca. Stevens sa operácii podrobila vlani v auguste a približne po mesiaci sa vrátila do práce.

Pri zákroku sa jej však poškodili nervy v nohe a neskôr začala mať aj tráviace a psychologické problémy. V práci sa k nej Brucia začala správať nepríjemne a keď sa na to Stevens sťažovala, tak ju preradili na menej atraktívnu pozíciu.

Jedenásteho apríla jej nakoniec dali výpoveď, pričom ako dôvod uviedli nedostatočný pracovný výkon.

„Moja klientka je žena s dobrým srdcom, ktorá sa snažila niekomu zachrániť život a hneď ako to spravila, tak sa všetko obrátilo proti nej. Keď si chcela pre svoje zdravotné problémy zobrať voľno, tak na ňu kričali a vynadali jej. Namiesto toho, aby prejavili súcit, sa k nej správali nevraživo,“ uviedol právnik Lenard Leeds, ktorý Stevens zastupuje.

Predstavitelia spoločnosti Atlantic Automotive Group obvinenia svojej bývalej zamestnankyne odmietajú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať