Česi sa zásobia, nákup alkoholu cez internet lámal rekordy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Internet
Foto: flickr.com
Internet
Foto: flickr.com

BRATISLAVA 18. septembra (WEBNOVINY) – Počas víkendu sa záujem Čechov o nákup alkoholu prostredníctvom internetu zdesaťnásobil.

Ľudia skúšajú na internete vyhľadávať predajcov liehovín aj napriek tomu, že zákaz ponuky nápojov s obsahom alkoholu nad 20 % platí aj pre e-shopy. Informoval o tom v utorok internetový porovnávací portál Heureka.cz.

Narastajúci záujem o alkohol sa na internete začal prejavovať už v piatok. „Hneď, ako ľudia zistili, že v kamenných predajniach tvrdý alkohol nad 20 % nekúpia, začali to skúšať cez internet. Počas jediného dňa od zavedenia prohibície ľudia vyhľadávali alkohol desaťkrát častejšie,“ opísal situáciu Kamil Demuth z Heureka.cz.

Že ide o výnimočný stav, potvrdzujú aj štatistiky, podľa ktorých v týchto dňoch vyhľadávali užívatelia alkohol na internete šesťkrát viac ako v období minuloročných Vianoc. Zvýšený záujem o alkohol dokazuje aj situácia na aukčnom portáli Aukro.cz. Podľa jeho hovorkyne Michaely Papežovej, od zavedenia prohibície ľudia začali na portáli hľadať aj alkohol.

„Napríklad ‚vodka‘ sa v týchto dňoch vyhľadáva 25-krát viac ako pred vyhlásením prohibície. Podobne je to pri výraze ‚alkohol‘, ten sa dostal medzi desať najvyhľadávanejších výrazov v kategórii potravín,“ uviedla Papežová. Pančovaný alkohol pripravil o život v ČR dve desiatky ľudí, ďalší sú hospitalizovaní. České ministerstvo zdravotníctva v piatok zakázalo pre otravy predaj liehovín s obsahom alkoholu nad 20 percent.

Prohibícia platí až do odvolania. Otrava metylalkoholom sa objavila aj na Slovensku, podľa doterajších informácií sa však o zavedení prohibície na území SR neuvažuje. V utorok na ministerstve zasadá medzirezortná komisia pre prijatie preventívnych opatrení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať