Izrael zostrelil libanonské lietadlo, narušilo hranice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Izrael zostrelil bezpilotné lietadlo
Izraelská armáda zostrelila v sobotu bezpilotné lietadlo, ktoré preniklo nad územie Izraela na juhu krajiny. Informovala hovorkyňa armády Avital Leibovichová s tým, že zatiaľ nie je jasné, odkiaľ lietadlo priletelo. Prvýkrát ho spozorovali nad Stredozemným morom v oblasti Pásma Gazy. Zostrelili ho asi 56 kilometrov od južných hraníc Izraela s Egyptom a Pásmom Gazy Foto: SITA/AP Photo/Israeli Defense Forces via

JERUZALEM 25. apríla (WEBNOVINY) – Izraelské letectvo zostrelilo vo štvrtok pri severnom pobreží Izraela bezpilotné libanonské lietadlo.

Premiér Benjamin Netanjahu považuje „tento pokus o narušenie hraníc za veľmi vážny“. Za posledných sedem mesiacov ide už o druhý takýto incident, z ktorého izraelská vláda viní militantné libanonské hnutie Hizballáh.

„Bezpilotné lietadlo sa približovalo k pobrežiu Izraela. Letectvo ho úspešne zostrelilo asi päť námorných míľ od Haify,“ píše sa vo vyhlásení izraelskej armády s tým, že na hrozbu reagovali helikoptéry aj bojové stíhačky, ktoré dostali povolenie zlikvidovať „nepriateľský stroj“.

V čase incidentu práve letel Netanjahu helikoptérou na oslavy do drúzkej dediny Julis, ktorá leží len asi 30 kilometrov od mesta Haifa.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Benjamin Netanjahu