Viedeň sa môže pochváliť najlepšou kvalitou života na svete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rakúska metropola Viedeň Foto: © Wien Tourismus/Christian Stemper

BRATISLAVA 14. marca (WBN/PR) – Podľa medzinárodnej štúdie o kvalite života v mestách po celom svete, ktorú vypracovala poradenská spoločnosť Mercer Consulting Group získala Viedeň opäť prvenstvo. Za Viedňou s najvyššou kvalitou života na svete nasledujú podľa štúdie Zürich, Auckland, Mníchov a Vancouver.

Viedenský primátor Michael Häupl v tejto súvislosti povedal, že skutočnosť, že mesto Viedeň bolo už po niekoľkýkrát opäť ocenené za najvyššiu kvalitu života, je ocenením a záväzkom zároveň. Mesto Viedeň investovalo aj v ťažkých časoch, súčasné prvenstvo je dôkazom toho, že táto „viedenská cesta“ je správna. Investície do vzdelania, výskumu a pracovných miest sú pre rakúsku metropolu dôležité nielen v danom momente, ale aj pre zabezpečenie kvality života vo Viedni do budúcnosti.

Spoločnosť Mercer porovnávala kvalitu života v 223 metropolách po celom svete podľa 39 kritérií ako politická a hospodárska situácia, bezpečnosť, zdravotná starostlivosť, verejná doprava, služby, vzdelanie, bytová politika či ochrana životného prostredia.

Spoločnosť Mercer vyhodnocuje každoročne kvalitu života v mestách po celom svete. Viac informácií na https://mobilityexchange.mercer.com/Insights/quality-of-living-rankings.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať