Satelity zrejme našli trosky zmiznutého lietadla duchov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lietadlo duchov
Odkaz pre pasažierov zmiznutého lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré zmizlo 8. marca. "Prosím, vráťte sa bezpečne späť". Foto: SITA/AP
SYDNEY 20. marca (WEBNOVINY) –
Lietadlo duchov
Foto: SITA/AP

Hľadanie predmetov v južnom Indickom oceáne, ktoré na snímkach z družice identifikovali ako možné trosky z nezvestného malajzijského boeingu, po zotmení prerušili a pokračovať bude v piatok ráno.

Podľa vyhlásenia Austrálskeho námorno-bezpečnostného úradu (AMSA) prestávka nasleduje po tom, ako pomocou štyroch lietadiel vo štvrtok prehľadali oblasť s rozlohou 23-tisíc štvorcových kilometrov ležiacu približne 2 500 kilometrov juhozápadne od Perthu. Dva neznáme predmety na hladine, z ktorých jeden je údajne dlhý 24 metrov, posádky zatiaľ zblízka nevideli, manažér pohotovostnej zložky AMSA John Young ich však momentálne považuje za „najlepšiu stopu“.

Potvrdenie, že sú naozaj pozostatkami po nehode, by prinieslo prelom v pátraní po boeingu, ktorý zmizol 8. marca s 239 osobami na palube počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Podľa Younga však objekty môžu byť rovnako strateným nákladom z lodí, keďže oblasťou prechádza plavebná trasa.

Obrazom: Za zmiznuté malajzijské lietadlo sa modlí celý svet

Boeing vlajkového dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca počas letu z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu. Malajzijská vláda po vyše týždni potvrdila dohady, že zmiznutie nebolo výsledkom náhody a komunikačné zariadenia boli znefunkčnené zámerne. Niektoré z nich napriek tomu vysielali signály ešte 7,5 hodiny po vzlietnutí. Podľa predstaviteľov Malaysia Airlines množstvo paliva postačovalo na približne osemhodinový let.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia