Tragický let 370, zúfalí Číňania hádzali fľaše

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hnev a slzy, potvrdili pád malajzijského lietadla
Príbuzní pasažierov strateného boeingu Malajziu obvinili z "podvodu" a "naťahovania času" v súvislosti so zverejňovaním informácií okolo celého nešťastia. Foto: SITA/AP

CANBERRA 25. marca (WEBNOVINY) – V čínskej metropole Peking vypukli v utorok násilnosti medzi policajtmi a príbuznými obetí leteckej nehody malajzijských aerolínií.

Demonštranti Malajziu obvinili z „podvodu“ a „naťahovania času“ v súvislosti so zverejňovaním informácií okolo celého nešťastia.

Obrazom: Hnev a slzy, úrady potvrdili pád malajzijského lietadla

Asi 20 až 30 Číňanov hádzalo fľaše s vodami na budovu malajzijského veľvyslanectva a pokúsili sa vstúpiť do jeho areálu. Dožadovali sa tiež stretnutia s veľvyslancom. „Malajzijská vláda nás podviedla!“ skandovali demonštranti.

Hľadanie prerušili

Austrália v utorok informovala o prerušení pátrania po troskách havarovaného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines. Dôvodom je nepriaznivé veterné a daždivé počasie, pre ktoré do oblasti nemôžu vyslať prieskumné lietadlá, keďže by tým ohrozili ich posádku.

Podľa austrálskeho ministra obrany Davida Johnstona pátranie neobnovia „najmenej počas nasledujúcich 24 hodín“, cituje ho spravodajský portál BBC. Operáciu zastrešuje Austrália, podieľajú sa však na nej aj ďalšie štáty vrátane Číny.

Malajzijský premiér Najib Razak v pondelok „s ľútosťou a hlbokým smútkom“ oznámil, že podľa najnovších údajov sa viac ako dva týždne zmiznuté lietadlo Malaysia Airlines zrútilo v južnej oblasti Indického oceánu a nehodu nikto neprežil.

Skúmajú údaje zo satelitov

Podľa jeho slov sa záver zakladá na najnovšej britskej analýze údajov zo satelitných systémov. Podľa nich musel stroj smerovať iba do tejto časti oceánu, kde nie je možné bezpečne pristáť. Stroj Boeing 777 sa mal zrútiť tisíce kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth. V tejto oblasti lokalizovali aj potenciálne trosky lietadla.

Obrazom: Za zmiznuté malajzijské lietadlo sa modlí celý svet

Boeing vlajkového dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Až 150 z pasažierov bolo pritom občanmi Číny. Záhadné zmiznutie jedného z najväčších dopravných lietadiel zamestnáva verejnosť v Číne a Malajzii už vyše dvoch týždňov. Keďže stroju zatiaľ z neznámych príčin zlyhali komunikačné systémy, jeho trasu len odhadujú a miesto jeho pravdepodobného zrútenia je takisto neznáme.

Video: Prípad so strateným boeingom uzavreli, nik neprežil

https://www.youtube.com/watch?v=mPzW_cYEfVM

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia