Biely Saša je mŕtvy, strieľal na ukrajinských policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Muzychko
Oleksandr Muzyčko bol aktivistom kontroverzného ukrajinského Pravého sektora. Pred časom sa aktívne zapájal aj do násilností v uliciach Kyjeva. Foto: SITA/AP

KYJEV 25. marca (WEBNOVINY) – Ukrajinského ultranacionalistu Oleksandra Muzyčka hľadaného pre podozrenia zo spáchania vojnových zločinov v Čečensku zastrelili ukrajinské špeciálne jednotky. V utorok o tom s odvolaním sa na úrady v Kyjeve informuje tlačová agentúra RIA Novosti.

Muzyčka, známeho aj ako „Biely Saša„, našli v západoukrajinskom meste Rovno. Aktivista kontroverzného ukrajinského Pravého sektora sa pred časom aktívne zapájal do násilností v uliciach Kyjeva.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Policajtom sa Muzyčko snažil utiecť cez okno a údajne na nich začal strieľať. Tí paľbu opätovali a smrteľne ho zasiahli.

Strelili ho do nohy, ale pokúsil sa opätovať paľbu. Neskôr, keď bol zrazený na zem, neprestal strieľať a bol zranený. Lekári potvrdili jeho smrť,“ cituje ukrajinská tlačová agentúra UNIAN zástupcu miestneho ministra vnútra Vladimira Jevdokimova. V rámci operácie zadržali aj ďalších podozrivých extrémistov.

Viac o postupnom podmaňovaní si Krymu Rusmi si prečítate v chronológii

—>TU.

Muzyčko tento mesiac prostredníctvom svojho videa na portáli YouTube obvinil ukrajinského generálneho prokurátora z toho, že ho chce dať zabiť, alebo predať ruským tajným službám. Na zoznam medzinárodne hľadaných osôb ho zaradili pre podozrenie, že sa podieľal na mučení a vraždách najmenej 20 ruských vojakov v Čečensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať