George Bush ukáže svetu obrazy, na ktorých zachytil lídrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bush
George Bush junior sa predvedie ako maliar. Foto: SITA/AP

DALLAS 5. apríla (WEBNOVINY) – Bývalý americký prezident George W. Bush sa už nevie dočkať začiatku výstavy jeho obrazov, na ktorých zachytil svetových lídrov. Ich portréty zverejnia cez víkend v texaskom Dallase.

Bush, ktorý s maľovaním začal po odchode z Bieleho domu v januári 2009, v piatok zverejnenom rozhovore pre americké médiá vyjadril vieru, že dve desiatky obrazov sa budú páčiť.

Výstava s názvom Umenie vedenia: Prezident osobnej diplomacie bude trvať do začiatku júna, potvrdila univerzitná knižnica nesúca meno prominentného republikána a bývalého guvernéra štátu Texas. Medzi zobrazenými nechýba ani ruský prezident Vladimir Putin či nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Video: Bývalý prezident Bush bude mať výstavu obrazov

https://www.youtube.com/watch?v=_1d6vzVwey8

Bush stál na čele USA osem rokov, no jeho prezidentovanie sprevádzali viaceré kontroverzie. Najprv to boli sporné voľby v roku 2000, keď o jeho víťazstve nad Alom Goreom musel rozhodnúť až najvyšší súd.

Následne to boli kritizované invázie do Afganistanu a Iraku, ktoré jeho administratíva vo svetle útokov z 11. septembra označila za potrebné pre bezpečnosť sveta. Veľká kritika sa jeho hlavu zniesla najmä v roku 2005, keď mesto New Orleans spustošil hurikán Katrina. Keď Bush nakoniec uvoľnil miesto Barackovi Obamovi, Biely dom opúšťal ako jeden z najnepopulárnejších prezidentov v americkej histórii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angela MerkelováGeorge BushGeorge W. BushVladimir Putin