Ľudia dobili prezidentského kandidáta Ukrajiny, rozzúril ich

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina
Foto: SITA/AP

KYJEV 15. apríla (WEBNOVINY) – Ukrajinského prezidentského kandidáta Oleha Careva, ktorý je známy radikálnym proruským postojom, zbil dav ľudí nahnevaných jeho výrokmi počas televízneho rozhovoru.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Careva prepadli v utorok doobeda pred televíznym štúdiom kanálu ICTV v Kyjeve. V rozhovore údajne vyjadril podporu prípadnej ruskej intervencii v separatistických východných regiónoch Ukrajiny. Carev to však neskôr poprel a vyhlásil, že je kategoricky proti vyslaniu ruských jednotiek na Ukrajinu.

Dav Ukrajincov si na Careva počkal pred budovou televízie a napriek tomu, že s odchodom váhal skoro dve hodiny a chránili ho dvaja ochrankári, ľudia ho obhádzali vajíčkami a zbili.

Keď ho išli naložiť do sanitky, zmocnili sa ho členovia ultrapravicovej skupiny Pravý sektor a odviezli ho na prokuratúru. „Nechcem, aby sem poslali ruské jednotky. Som kategoricky proti tomu,“ povedal neskôr zbitý Carev novinárom s tým, že jeho slová boli prekrútené.

Carev nie je významným kandidátom a jeho podpora sa pohybuje len okolo jedného percenta. Prezidentské voľby budú na Ukrajine 25. mája.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia