Ukrajina vyšetruje ruskú banku pre financovanie teroristov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Proruskí demonštranti vtrhli do budovy vlády v Donecku
Desiatky demonštrantov obsadili aj kancelárie bezpečnostných zložiek v neďalekom Luhansku, informovali miestne médiá. Foto: SITA/AP

KYJEV 16. apríla (WEBNOVINY) – Ukrajinská štátna bezpečnostná služba (USB) začala vyšetrovať predstaviteľov nemenovanej ruskej banky za to, že „financovali teroristov“, uviedla USB v utorok vo svojom vyhlásení.

Bezpečnostná služba tvrdí, že banka poskytla medzi marcom a aprílom 45 miliónov hrivien (2,72 milióna eur) na financovanie militantných skupín a denne previedla na individuálnych militantov 145 až 352 eur.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Podľa USB banka navyše poskytovala prostriedky militantom zapojeným do okupácie jej kancelárií vo východoukrajinskom meste Luhansk. Proruskí separatisti okrem Luhanska nedávno obsadili aj vládne budovy v Slovjansku, Donecku a ďalších mestách na východe Ukrajiny.

V utorok sa separatisti dobrovoľne vzdali policajnej centrály, ktorú okupovali v meste Kramatorsk. Ukrajinská armáda v tejto súvislosti odštartovala v utorok na východe krajiny „protiteroristickú operáciu“, zásahy však zatiaľ nehlásili.

Obrazom: Ukrajinskí vojaci dostávajú zbrane, protesty pokračujú

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať