Na maratóne v Bostone evakuovali ľudí, vystrašili ich batohy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pre podozrivé batohy v Bostone evakuovali stovky ľudí
Stovky ľudí v utorok večer evakuovali do bezpečia po tom, čo batohy objavili v blízkosti miesta útokov z minulého roka. Ulice v okolí uzavreli a prerušená bola tiež prevádzka na miestnej trase metra.

BOSTON 16. apríla (WEBNOVINY) – Krátko po spomienke pri príležitosti prvého výročia útokov na maratón v Bostone vyvolali v meste rozruch dva podozrivé batohy. Informujú o tom noviny Boston Globe. Stovky ľudí v utorok večer evakuovali do bezpečia po tom, čo batohy objavili v blízkosti miesta útokov z minulého roka.

Ulice v okolí uzavreli a prerušená bola tiež prevádzka na miestnej trase metra. Polícia zadržala v tejto súvislosti jednu osobu. Experti batohy následne odpálili. Čo sa v nich nachádzalo, polícia neuviedla.

Obrazom: Pre podozrivé batohy v Bostone evakuovali stovky ľudí

V Bostone si v utorok pripomenuli tri obete teroristických útokov na tamojší maratón, pri ktorých tiež utrpelo zranenia asi 264 ľudí. Na spomienke sa zúčastnil viceprezident Joe Biden, guvernér štátu Massachusetts Deval Patrick, bývalý i súčasný starosta mesta ako aj ďalší americkí predstavitelia.

Útoky v Bostone podľa vyšetrovateľov naplánovali a uskutočnili bratia čečenského pôvodu Džochar a Tamerlan Carnajevovci. Mladšieho Džochara v júli minulého roka po dolapení predviedli pred súd, zatiaľ čo starší Tamerlan zahynul v prestrelke s políciou. Podomácky vyrobené bomby vytvorené z tlakových hrncov 15. apríla 2013 explodovali v blízkosti cieľa prestížneho maratónu, na ktorom sa zúčastňovali bežci z celého sveta. Tohoročný maratón sa uskutoční 21. apríla a budú ho sprevádzať prísne bezpečnostné kontroly.

Obrazom: Boston tesne po teroristických útokoch a rok po nich

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Joe Biden