Pátranie po lietadle pokračuje, narazili na falošnú stopu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ponorka
Špeciálna austrálska ponorka prehľadáva morské dno. Foto: SITA/AP

PERTH 17. apríla (WEBNOVINY) – Pátranie po troskách zmiznutého lietadla spoločnosti Malaysia Airlines v Indickom oceáne sa vo štvrtok opäť skomplikovalo. Austrálski experti predtým v oblasti našli menšiu olejovú škvrnu, ktorá mohla súvisieť so zrúteným strojom. Predbežné chemické analýzy však ukázali, že išlo o falošnú stopu. Zistili totiž, že škvrna neobsahovala motorový olej ani hydraulickú kvapalinu z lietadla.

Po troskách na dne oceánu stále pátra aj americká miniponorka Bluefin-21, ktorá vo štvrtok počas 16-hodinovej misie zmonitorovala približne 90 štvorcových kilometrov dna, kde hľadajú záznamníky lietadla. Tie sú už zrejme jediným kľúčom k odhaleniu okolností zmiznutia. Operácia prebiehala 4,5 kilometra pod hladinou oceánu vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia.

Všetko o lietadle duchov sa dozviete —>>> TU

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777, ktorý aj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia oznámili, že stroj sa nad Juhočínskym morom otočil a zamieril nad Indický oceán, kde sa teraz pokúšajú nájsť jeho zvyšky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať