Matka zavraždeného sňala slučku z krku mladého Iránca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slucka
Foto: flickr.com

TEHERÁN 17. apríla (WEBNOVINY) – Mladý Iránec odsúdený na trest smrti sa krátko pred utorňajšou popravou dočkal milosti od matky svojej obete. Podľa štvrtkových informácií tamojších médií sa matka, ktorej odsúdenec zabil nožom syna, krátko pred vykonaním popravy vystúpila na improvizovanú šibenicu a verejne mu odpustila.

Svoj hnev si vybila fackou, ktorú 26-ročnému mladíkovi dala. Následne mužovi, ktorý stál na stoličke s čiernou kuklou na hlave, s pomocou svojho manžela sňala z hrdla slučku. Muž sa zabitia nožom dopustil pred siedmimi rokmi počas pouličnej bitky. Ako povedala matka, „vrah“ ju v slzách prosil o odpustenie a keď tak spravila, „pocítila úľavu“.

Podľa údajov OSN popravili v Iráne od začiatku roka 2014 viac ako 170 ľudí. Podľa prísneho práva šaría platiaceho v islamskej republike od revolúcie spred 35 rokov sa smrťou trestajú viaceré závažné zločiny ako vražda, znásilnenie či zrada.

Rozsudok sa môže vykonať zastrelením, obesením alebo ukameňovaním, a to či už vo väznici, tak i na verejnosti. Rodina obete však má právo ušetriť život odsúdeného za dohodnuté odškodnenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať