Video: Potápači začali vyťahovať obete z potopeného trajektu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trajekt
Foto: SITA/AP

MOKPCHO 20. apríla (WEBNOVINY) – Juhokórejské pohotovostné zložky sa v noci zo soboty na nedeľu dostali prvýkrát dovnútra potopeného trajektu, ktorý havaroval v stredu pri južnom pobreží krajiny. Podľa oficiálnych zdrojov už potápači našli pod hladinou telá viac ako desiatich obetí a celkový potvrdený počet sa tak zvýšil na 50.

Obrazom: Pri pobreží Južnej Kórey sa potopil trajekt

Hovorca pobrežnej stráže Kim Čä-in uviedol, že medzi potvrdenými obeťami je 23 študentov, ktorí tvorili prevažnú časť cestujúcich. Žiadne živé osoby sa v plavidle zatiaľ nájsť nepodarilo. Po nehode je stále nezvestných vyše 250 ľudí, väčšinou stredoškolákov z predmestia Soulu, ktorí trajektom cestovali na výlet. Ich rodiny vyjadrujú nespokojnosť s tempom záchranných prác, ktoré podľa úradov spomalilo zlé počasie a silné morské prúdy.

Približne stovka príbuzných zhromaždených na ostrove blízko miesta potopenia vyšla do ulíc na protest proti údajnej nečinnosti zodpovedných, pričom označili vládu za „vrahov“.

Trajekt Sewol so 475 cestujúcimi a členmi posádky sa prevrátil a potopil asi 20 kilometrov od pobrežia, čo údajne zapríčinil prudký manéver a nahrnutie nákladu na jednu stranu. Kapitána plavidla smerujúceho z mesta Inčchon na ostrov Čedžu zadržali spolu s ďalšími dvoma členmi posádky pre podozrenie zo zanedbania povinností a predčasného úniku do bezpečia.

https://www.youtube.com/watch?v=BpJeHMZ7Pys

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia