V KDR sa vykoľajil nákladný vlak, hlásia mnoho obetí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vykoľajenie vlaku v Španielsku
Vlak z Madridu do mesta Ferrol havaroval 24. júla pri pútnickom meste Santiago de Compostela. Súprava sa vrútila obrovskou rýchlosťou do ostrej zákruty, v ktorej sa vykoľajila, vrazila do betónového múru a začala horieť. V tom čase šla súprava rýchlosťou 195 kilometrov za hodinu namiesto povolených 50. Vlak sa vykoľajil v rýchlosti 179 kilometrov za hodinu. Vo vlaku sa v čase nešťastia nachádzalo vyše 200 ľudí, 79 z nich nehodu neprežilo. Foto: SITA/AP

KINSHASA 23. apríla (WEBNOVINY) — Vykoľajenie vlaku v Konžskej demokratickej republike (KDR) si vyžiadalo najmenej 63 obetí a 80 vážne zranených.

Nešťastie sa odohralo pri banskom meste Likasi v provincii Katanga a jeho príčinou bola privysoká rýchlosť súpravy, uviedol v stredu predstaviteľ miestnej vlády.

Päťdesiat ďalších ľudí ostalo uväznených vo vnútri vlaku po tom, čo sa 12 jeho vozňov ocitlo mimo koľajníc. „Vlak išiel očividne príliš rýchlo, vošiel do zákruty a musel zrazu brzdiť, čo viedlo k nešťastiu,“ povedal minister vnútra Katangy Dikanga Kazadi.

Podľa jeho slov je teraz prioritou záchrana uviaznutých ľudí a na miesto vyslali tiež tím, ktorý vyšetrí haváriu. Išlo navyše o nákladný vlak, v ktorom sa ľudia vôbec nemali viezť. Infraštruktúra v krajine je po dekádach zanedbávania a konfliktov v dezolátnom stave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať