Otvorili školu, ktorú navštevovali deti potopeného trajektu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pri pobreží Južnej Kórey sa potopil trajekt so stovkami ľudí
Loď, ktorá viezla tiež asi 60 áut, sa prevrátila a potopila asi 20 kilometrov od pobrežia. Smerovala zo západného prístavného mesta Inčchon na južný ostrov Čedžu.

SOUL 24. apríla (WEBNOVINY) – Juhokórejskú školu, ktorej deti zahynuli pri minulotýždňovom potopení trajektu, vo štvrtok opäť otvorili. Na trajekte Sewol sa nachádzalo viac než 300 študentov strednej školy v priemyselnom meste Ansan pri Soule, keď sa v stredu pred týždňom potopil pri južnom pobreží krajiny.

Väčšina z nich sa utopila alebo je uviaznutá v plavidle. Trajekt sa potopil na ceste z mesta Inčchon na ostrov Čedžu, kam šli deti na výlet.

Doteraz potvrdili viac než 160 obetí, potápači pracujú na vyťahovaní ďalších tiel. Na trajekte sa nachádzalo celkovo 476 osôb, zachrániť sa podarilo 174.

Podľa agentúry Reuters zomrelo takmer 250 študentov a učiteľov z Ansanu. Väčšina z tých, čo prežili, je v nemocniciach a zatiaľ nie je jasné, kedy sa do školy budú môcť vrátiť. Študenti posledného ročníka však do školských lavíc opäť zasadli vo štvrtok. Do školy úrady poslali viacerých odborných poradcov, aby pomohli deťom vysporiadať sa s traumou.

Obrazom: Pri pobreží Južnej Kórey sa potopil trajekt so stovkami ľudí

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia