Železničnú stanicu v Číne zasiahol silný výbuch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Výbuch v číne
Železničnou stanicou v hlavnom meste čínskej autonómnej oblasti Sin-ťiang otriasol výbuch. Foto: SITA/AP

PEKING 30. apríla (WEBNOVINY) – Železničnou stanicou v hlavnom meste čínskej autonómnej oblasti Sin-ťiang otriasol v stredu výbuch, ktorý podľa tamojších médií zranil niekoľko desiatok ľudí.

Informácie o udalosti v Urumči sú zatiaľ nejasné, odohrala sa však na záver štvordňovej návštevy čínskeho prezidenta Sia Ťin-pchinga v regióne, kde tvoria značnú časť obyvateľstva menšinoví Ujguri.

Podľa oficiálnej tlačovej agentúry Sin-chua bola stanica po výbuchu dve hodiny uzavretá, na čo ju opätovne otvorili za dohľadu ozbrojenej polície. Zdrojom výbuchu bola údajne batožina zanechaná medzi východom z budovy a zastávkou autobusu. Spravodajský portál Beijing News uviedol, že zranenia utrpelo vyše 50 ľudí. V čínskych sociálnych médiách kolovali zábery rozhádzanej batožiny pri východe zo stanice a početných príslušníkov ozbrojených zložiek.

Autonómny Sin-ťiang je domovom zhruba deväťmiliónovej národnostnej menšiny Ujgurov, medzi ktorými sa šíria separatistické nálady motivované údajným kultúrnym a náboženským útlakom zo strany Pekingu.

Promo Podnikám.sk milionár
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať