Video: Ďalší mŕtvi na Ukrajine, teroristi zostrelili Iljušin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ukrajina
Zostrelené ukrajinské lietadlo s označením Iljušin Il-76. Foto: SITA/AP

LUHANSK 14. júna (WEBNOVINY) – Ukrajinské bezpečnostné sily v noci na sobotu objavili neďaleko prezidentskej kancelárie v centre Kyjeva výbušné zariadenie. To bolo umiestnené pri vstupe do objektu, kadiaľ prechádza aj prezidentská kolóna. Na podozrivé pohyby upozornila prezidentskú ochranku nemenovaná žena.

Tá podľa svojich slov spozorovala ľudí v tmavom oblečení. Po príchode na miesto objavili agenti kontajner s piatimi granátmi a kilogramom oceľových úlomkov, čo nemenovaný zdroj pre agentúru Reuters okomentoval slovami, že išlo o „naozaj silné zariadenie“. Neďaleko miesta našli aj papier s odkazom – „Ak nezastavíte vojnu, vojna príde za vami“.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Napätie na Ukrajine sa zvýšilo po sobotňajšej smrti 49 ukrajinských vojakov, ktorí prišli o život pri nočnom útoku na nákladné lietadlo nad letiskom v nepokojnom meste Luhansk na východe krajiny.

Podľa vlády v Kyjeve sú za akciou proruskí povstalci, ktorých ministerstvo obrany označilo za teroristov. Tým sa podarilo zostreliť stroj s označením Iljušin Il-76, ktorý následne nekontrolovane padal k zemi

Porošenko to označil za „cynický teroristický čin, ktorý si žiada adekvátnu reakciu“.

Obrazom: Separatisti zostrelili ukrajinské lietadlo

Juhovýchodné oblasti Ukrajiny sa po februárovom zvrhnutí proruského prezidenta Viktora Janukovyča stali dejiskom nepokojov a násilia medzi silami lojálnymi novej vláde v Kyjeve a proruskými povstalcami.

https://www.youtube.com/watch?v=C4fw-B8KIWY

Kým polostrov Krym sa od Ukrajiny oddelil v marci, po májovom referende vyhlásili nezávislosť aj samozvaní lídri Luhanskej a Doneckej oblasti.

Vláda v Kyjeve to odmietla akceptovať a zareagovala spustením takzvanej protiteroristickej operácie, ktorá si už vyžiadala desiatky obetí. Moskva sa od násilia dištancovala a odmieta obvinenia, že pomáha separatistom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať