Výbuch v Nigérii zabil fanúšikov pri sledovaní šampionátu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Výbuch bômb v Nigérii spôsobil peklo
V centre nigérijského mesta Jos odpálili neznámi útočníci dve bomby uložené v automobiloch na rušnej autobusovej stanici a trhovisku. Z výbuchov upodozrievajú nábožensko-extrémistickú skupinu Boko Haram. Foto: SITA/AP

DAMATURU 18. júna (WEBNOVINY) – Najmenej 13 mŕtvych a 20 zranených po sebe zanechal utorňajší výbuch bomby v meste Damaturu na severovýchode Nigérie, kde sa neznámy útočník zameral na fanúšikov futbalu sledujúcich spoločne prenos z majstrovstiev sveta v Brazílii.

Uvedené počty obetí, medzi ktorými sú aj malé deti, hlásil spravodajca tlačovej agentúry Reuters z miestnej nemocnice, kam privážali telá nákladnými autami. Niektorí zo zranených svedkov uviedli, že bombu odpálil samovražedný útočník, iní však tvrdia, že páchateľ zariadenie odhodil a ušiel. Podľa niektorých obyvateľov boli výbuchy dokonca dva. Nigérijská polícia zatiaľ o udalosti neposkytla podrobnejšie informácie.

Video: Pri výbuchu zomrelo najmenej 13 ľudí

https://www.youtube.com/watch?v=KQizkMRcVps

Damaturu je správnym centrom nigérijského štátu Yobe, kde často útočí nábožensko-extrémistická skupina Boko Haram bojujúca za vytvorenie islamského štátu. Vláda v obavách pred fundamentalistami vyzývala obyvateľov, aby sa počas futbalových majstrovstiev radšej vyhýbali spoločnému sledovaniu zápasov na verejných miestach.

Podobný útok ako v utorok sa na severovýchode Nigérie odohral aj začiatkom júna, keď si odpálenie bomby medzi fanúšikmi vyžiadalo 14 mŕtvych a 12 zranených. Skupina Boko Haram v oblasti vyhlásila vojnu proti všetkým prejavom západného vplyvu, ktorý považuje za „hriešny“.

Zatúlaná guľka zranila iba sedemročného chlapca

Blízko tisícok fanúšikov sledujúcich na veľkoplošnej obrazovke utorkový duel Brazílie na MS proti Mexiku (0:0) zasiahla guľka zo strelnej zbrane iba sedemročného chlapca.

K incidentu došlo v brazílskej Fortaleze. Podľa zástupcov bezpečnostných zložiek sa nik iný nezranil, chlapec skončil v nemocnici a je mimo ohrozenia života.

Nigéria
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať