Princezná Cristina sa odvolala voči obvineniam z podvodu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Princezná Cristina
Princezná Cristina sa odvolala proti obvineniam z daňového podvodu a prania špinavých peňazí. Foto: SITA/AP

MADRID 2. júla (WEBNOVINY) – Sestra nového španielskeho kráľa Filipa VI. princezná Cristina sa odvolala proti obvineniam z daňového podvodu a prania špinavých peňazí. Informovali o tom súdne zdroje, ktoré cituje spravodajský portál BBC.

Právnici princeznej uviedli, že sa snažia o úplné stiahnutie obvinení, ktoré súd potvrdil minulý týždeň. Tie sú spájané s obchodnými záujmami jej manžela, Iňaki Urdangarín. Urdangarín sa má pred súdom rovnako zodpovedať zo sprenevery viacerých miliónov eur z verejných fondov a proces sa sústredí na jeho obchody. Ak sa Cristina postaví pred súd, pôjde o prvý prípad súdenia pokrvného príbuzného španielskeho monarchu.

Cristinin manžel, bývalý olympionik, čelí podozreniu, že spolu s bývalým obchodným partnerom spreneveril verejné prostriedky vo výške šesť miliónov eur prostredníctvom nadácie, ktorej predsedal. V nadácii pôsobila i Cristina, ktorá bola zároveň spoluvlastníčkou spoločnosti označenej vyšetrovateľmi za prostriedok prepierania spreneverených peňazí. Žalobu proti Cristine podala krajne pravicová nátlaková skupina Manos Limpias (Čisté ruky).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Princezná Cristine