Video: Taliban podpálil 200 tankerov s palivom pre NATO

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taliban
Povstalci z afganského hnutia Taliban podpálili asi 200 kamiónov prevážajúcich palivo určené pre jednotky Severoatlantickej aliancie. Foto: youtube.com/print screen

KÁBUL 5. júla (WEBNOVINY) – Povstalci z afganského hnutia Taliban v sobotu podpálili asi 200 kamiónov prevážajúcich palivo určené pre jednotky Severoatlantickej aliancie (NATO). Incident sa stal na predmestí hlavného mesta Kábul.

Na televíznych záberoch vidieť, ako sa zo zhorených trosiek tankerov varia obrovské kúdoly čierneho dymu. Taliban sa k útoku prihlásil prostredníctvom oficiálneho stanoviska. „Počet zničených tankerov nie je celkom jasný, predbežné odhady však hovoria asi o 200 vozidlách,“ uviedlo afganské ministerstvo vnútra.

https://www.youtube.com/watch?v=PV393CuV8Y4

Útok sa stal v čase, keď sa krajina pripravuje na vyhlásenie konečných výsledkov prezidentských volieb, ktoré by mala volebná komisia potvrdiť v pondelok. Obaja z dvojice kandidátov sa pritom navzájom obviňujú z volebných podvodov.

Taliban voľby odmieta a netají sa tým, že volebný proces chce aj s pomocou útokov narušiť. Vo štvrtok sa jeho militantom podarilo zničiť vrtuľník na kábulskom medzinárodnom letisku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie NATO Organizácia Severoatlantickej zmluvy