Letecké spoločnosti sa okrem Ukrajiny vyhýbajú už aj Sýrii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lietadlo
Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 21. júla (WEBNOVINY) – Letecká spoločnosť Malaysia Airlines ešte nedávno bežne lietala aj vo vzdušnom priestore Sýrie napriek tomu, že tam prebiehajú ostrý občiansky konflikt.

Aerolinky sa však teraz v reakcii na zostrelenie svojho boeingu nad Ukrajinou budú Sýrii vyhýbať a v piatok už presmerovali svoje lety z Londýna do Kuala Lumpur na trasu cez územie Turecka. V pondelok o tom s odvolaním sa na údaje zverejnené stránkou Flightradar24 informuje tlačová agentúra Reuters.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Pred štvrtkovou tragédiou cez Ukrajinu bežne lietali aj iné spoločnosti, teraz však vzdušný priestor obchádzajú. V tomto smere patrili k najopatrnejším americké aerolínie. Tamojší úrad pre dohľad nad bezpečnosťou leteckej premávky im ešte v roku 2013 odporučil, aby sa rozhodne vyhýbali lietaniu nad územím Sýrie.

Obrazom: Na Ukrajine sa zrútilo malajzijské lietadlo, tristo ľudí je mŕtvych

Aerolínie pritom doteraz bežne lietali aj nad oblasťami zmietanými konfliktami ako je Irak a Afganistan. Dôvodom bolo, že tamojší militanti spravidla nedisponujú technikou na prípadné zostrelenie civilných lietadiel pohybujúcich sa v obrovských výškach. Svoje pravidlá však teraz menia v reakcii na zostrelenie lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré neprežil nikto z 298 ľudí na palube.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať