Európski ministri budú rokovať o sankciách proti Rusku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Unia
ilustračné foto Foto: SITA/AP

BRUSEL 24. júla (WEBNOVINY) – Ministri zahraničných vecí 28 krajín EÚ sa budú vo štvrtok v Bruseli zaoberať rozšírením sankcií voči Rusku v súvislosti so separatistickým povstaním na východe Ukrajiny. Rokovanie prebehne na pôde Výboru stálych zástupcov v Bruseli.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Možné reštriktívne opatrenia sa majú týkať obrany, energetiky a finančných služieb, ak Moskva nebude spolupracovať pri vyšetrovaní minulotýždňového zostrelenia lietadla malajzijských aerolínií nad územím ovládaným ukrajinskými separatistami.

Rada EÚ pre zahraničné veci zasadala pod rastúcim nátlakom zo strany USA a Británie, aby na zostrelenie dopravného lietadla odpovedala sprísnením sankcií voči Rusku, ktoré podľa nich východoukrajinských povstalcov podporuje.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Pozornosť sa pritom sústreďovala na postoj Holandska, keďže 193 z 298 obetí tragédie malo holandské občianstvo. Akékoľvek širšie ekonomické sankcie si však vyžadujú schválenie lídrami EÚ, ktorí sa majú najbližšie stretnúť na mimoriadnom summite naplánovanom na 30. augusta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať