Vláda v Kyjeve nechce komunistov, tí podporujú separatistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Petro Porošenko
Petro Porošenko sa stal novým prezidentom Ukrajiny. Foto: SITA/AP

KYJEV 24. júla (WEBNOVINY) – Súd v Kyjeve sa vo štvrtok zaoberá požiadavkou vlády na zrušenie komunistickej strany. Ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že strana by mala byť zrušená, pretože podporuje proruských povstalcov bojujúcich proti vládnym jednotkám na východe Ukrajiny.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ministerstvo 8. júla obvinilo stranu z pomoci pri poskytovaní podpory povstalcom vrátane peňazí a zbraní a z podpory sporných referend o nezávislosti vo východných regiónoch krajiny.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Vo štvrtok oznámil predseda parlamentu Oleksandr Turčynov rozpustenie komunistickej skupiny v parlamente, pretože počet jej členov nebol dostačujúci na vytvorenie parlamentnej frakcie. Urobil tak na základe zákona schváleného v utorok.

Obrazom: Prvé telá obetí z boeingu dorazili do trúchliaceho Holandska

V parlamentných voľbách v roku 2012 sa komunisti umiestnili na piatom mieste so ziskom 13 percent voličov. Počas júnovej návštevy Parlamentného zhromaždenia Rady Európy prezident Petro Porošenko musel odpovedať na otázky týkajúce sa plánov na zrušenie komunistickej strany. Porošenko povedal, že podľa neho strany by mali byť vylúčené z politiky voľbami, a nie priamym zákazom. Štvrtkové rozhodnutie súdu nekomentoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Petro Porošenko