Pápež sa stretol so Sudánkou odsúdenou kvôli viere na smrť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stretnutie pápeža Františka I. s rodinou Marjam Ibráhímovej
Pápež František sa stretol so sudánskou kresťankou Marjam Ibráhímovou, ktorej zrušili pôvodný trest smrti za odpadlíctvo od viery. Foto: SITA/AP

RÍM 24. júla (WEBNOVINY) – Pápež František sa vo štvrtok súkromne stretol so sudánskou kresťankou, ktorej vo vlasti zrušili pôvodný trest smrti za odpadlíctvo od viery. Pontifik okrem iného požehnal dieťaťu 27-ročnej Marjam Ibráhímovej, ktorú v máji odsúdili za konvertovanie z islamu na kresťanstvo.

Približne polhodinové stretnutie s hlavou katolíckej cirkvi sa uskutočnilo krátko po pristátí v Ríme, kde ju spolu s jej rodinou privítal aj samotný taliansky premiér Matteo Renzi. Po strávení niekoľkých dní v talianskej metropole sa presunú do USA.

Sudánsky súd v júni nariadil prepustenie a zrušenie trestu smrti udeleného 27-ročnej žene za konvertovanie z islamu na kresťanstvo.

Žena sa totiž vydala za muža inej viery, čo moslimky nemôžu. Ibráhímovej, ktorej osud vyvolal medzinárodné pohoršenie, po prepustení nechceli umožniť opustenie Sudánu, čo sa nakoniec podarilo až s pomocou talianskej diplomacie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Matteo RenziPápež František