Nórsko sprísnilo bezpečnostné opatrenia, bojí sa teroristov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Norsko
Foto: SITA/AP

OSLO 25. júla (WEBNOVINY) – Nórske úrady v piatok sprísnili bezpečnostné opatrenia na viacerých kľúčových miestach v hlavnom meste Oslo. Dôvodom sú obavy, že do krajiny smerujú militanti plánujúci spáchať tam rozsiahly teroristický útok.

Podľa tlačovej agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na informácie nórskych spravodajských služieb, už podozriví teroristi opustili Sýriu a sú na ceste do Nórska. Úrady preto rozhodli o uzavretí radnice v Osle a bezpečnosť zvýšili aj na hraničných priechodoch a ďalších kľúčových miestach vrátane kráľovského paláca.

O hrozbe ešte vo štvrtok informovala Benedicte Bjoernlandová, šéfka policajnej bezpečnostnej služby PST. „PST získala informácie, že osoby napojené na extrémnu (islamistickú) skupinu môžu plánovať teroristický útok v Nórsku,“ uviedla Bjoernlandová na tlačovej konferencii.

Podľa jej slov by k nemu mohlo dôjsť už onedlho – v priebehu niekoľkých dní. „Nevieme však ako, kedy ani akým spôsobom,“ pripustila. Varovanie prichádza dva dni po tom, čo si Nórsko v utorok pripomenulo tretie výročie teroristických útokov Andersa Behringa Breivika.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia