Po výbuchu plynu sa v českej obci Jílové zrútil celý dom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Bratislave unikal plyn, museli evakuovať bytovku
Miesto úniku plynu na Račianskej ulici v Bratislave, na ktorom pri výkopových prácach, bager porušil plynovú prípojku. Bratislava, 7. august 2012. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

JÍLOVÉ 26. júla (WEBNOVINY) – V českej obci Jílové pri Děčíne výbuch plynu zrovnal dom so zemou. Informuje o tom portál iDNES.cz. „Máme hlásených sedem zranených osôb,“ uviedla pre spomínaný web policajná hovorkyňa Alena Bartošová.

Dom na Dvořákovej ulici rekonštruovali a zranení sa v čase explózie nachádzali v okolí stavby. Hovorca hasičov Lukáš Marvan pre iDNES.cz uviedol, že pri stavbe lešenia údajne došlo k porušeniu plynového potrubia, ktoré niekto prerazil. Na miesto bol okamžite privolaný technik plynárenskej spoločnosti. „Kým stihol potrubie opraviť, plyn sa nahromadil v dome a došlo k výbuchu. Vo vnútri našťastie nikto nebol,“ dodal Marvan.

Majiteľovi domu a jeho rodine poskytli náhradné ubytovanie. „Polícia príčiny výbuchu vyšetruje, pracuje aj s verziou, že ho spôsobili práce spojené s rekonštrukciou,“ doplnila pre iDNES.cz Bartošová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať