Boeing zostrelila raketa, potvrdili čierne skrinky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina
Foto: SITA/AP

DONECK 27. júla (WEBNOVINY) – Analýza čiernych skriniek z lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa 17. júla zrútilo nad východnou Ukrajinou, potvrdila teóriu o zostrelení raketou. V nedeľu o tom s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa európskeho leteckého úradu informuje spravodajská stanica CBS News.

Údaje z čiernych skriniek sú podľa neho konzistentné s nájdenými kusmi lietadla, ktoré javia znaky poškodenia šrapnelmi z rakety. Z čiernych skriniek tiež vyplynulo, že v lietadle nastal mohutný podtlak, čo by takisto nahrávalo teórii o vonkajšom masívnom poškodení trupu lietadla. Oficiálne závery z celkovej analýzy čiernych skriniek však budú oficiálne známe až neskôr.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Experti nenavštívili miesto tragédie

Medzinárodní experti v nedeľu na poslednú chvíľu zrušili svoju plánovanú návštevu miesta na východnej Ukrajine, kam dopadli trosky havarovaného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines. Dôvodom sú neutíchajúce boje medzi tamojšími proruskými separatistami a ukrajinskou armádou.

Malajzia pritom krátko predtým informovala, že militanti s príchodom medzinárodného tímu na čele s holandskými vyšetrovateľmi súhlasili. Kyjev zo vzniknutej situácie viní separatistov.

Obrazom: Na Ukrajine sa zrútilo malajzijské lietadlo, tristo ľudí je mŕtvych

Moskva odmieta obvinenia

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa 17. júla zrútil v oblasti pri ukrajinsko-ruskej hranici. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube 193 Holanďanov, 43 Malajzijčanov vrátane 15 členov posádky, 27 Austrálčanov, 12 Indonézanov, 10 Britov, 4 Nemci, 4 Belgičania, 3 Filipínčania a 3 Vietnamci. Po jednom občanovi mali v lietadle aj Kanada a Nový Zéland. Západ na čele so Spojenými štátmi tvrdí, že stroj zostrelili separatisti, ktorých vyzbrojuje Rusko. Moskva to však odmieta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia