Obrazom: V Kalifornii zabíjal blesk, udrel do ľudí na pláži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Kalifornii zabíjal blesk, udrel do ľudí na pláži
Záchranári pomáhajú osobe, ktorá plávala v oceáne, keď do pláže v Los Angeles udrel blesk. Zasiahnutie blesku si vyžiadalo život 20-ročného muža, ďalší ôsmi ľudia boli zranení. Spojené štáty americké, Kalifornia, Los Angeles, 27. júla 2014. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 27. júla (WEBNOVINY) – Na populárnej kalifornskej pláži Venice Beach v Los Angeles zasiahol v nedeľu popoludní blesk 14 ľudí. Zomrel 20-ročný muž, osem ďalších museli previezť do nemocnice, pričom jeden je stále v kritickom stave.

Blesk udrel počas zriedkavej letnej búrky a vyvolal medzi návštevníkmi pláže paniku. Svedkovia uviedli, že k zmene počasia došlo náhle.

Obrazom: V Kalifornii zabíjal blesk, udrel do ľudí na pláži

Či obeť blesk zasiahol priamo, nie je zatiaľ známe. V oblasti podľa meteorológov v nedeľu zaznamenali viacero búrok. Pri inom údere blesku na ostrove Santa Catalina sa zranil 57-ročný muž, blesk okrem toho vyvolal lesný požiar.

Jeden zo svedkov tragédie opísali situáciu pre televíziu KCAL-TV takto: „Počul som praskanie, potom sa na celej oblohe objavila obrovská spleť bleskov a nasledovalo asi najsilnejšie hrmenie, aké som kedy počul.“ Podľa ďalších svedkov búrky udretie blesku pripomínalo explóziu.

Tento rok zomrelo po údere bleskom v Spojených štátoch podľa Národnej meteorologickej služby už 16 ľudí.

Video: V Kalifornii zabíjal blesk, zomrel mladý človek

https://www.youtube.com/watch?v=2v671QcOP7Y

V Kalifornii zabíjal blesk, udrel do ľudí na pláži
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať