Pád boeingu spôsobila masívna dekompresia, potvrdil Kyjev

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Ukrajine sa v oblasti bojov zrútil malajzijský boeing
Vo štvrtok 17. júla 2014 sa na ukrajinsko-ruských hraniciach zrútilo civilné lietadlo Boeing 777 s 298 ľuďmi na palube. Stroj bol zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov. Nehodu nikto neprežil. Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines smerovalo z Amsterdamu do Kuala Lumpur.

KYJEV 28. júla (WEBNOVINY) – Pád malajzijského lietadla na východe Ukrajiny spôsobila masívna explozívna dekompresia po výbuchu protilietadlovej strely. Novinárom to v pondelok povedal hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti Andrij Lysenko s tým, že táto informácia pochádza z analýzy čiernych skriniek.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Z údajov tiež vyplýva, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines zasiahol šrapnel z vystrelenej rakety. Čierne skrinky previezli minulý týždeň do Británie, kde z nich stiahli všetky údaje. Tie následne analyzujú medzinárodní experti. O ich záveroch už v nedeľu s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa európskeho leteckého úradu informovala spravodajská stanica CBS News.

Obrazom: Na Ukrajine sa zrútilo malajzijské lietadlo, tristo ľudí je mŕtvych

Údaje z čiernych skriniek sú podľa neho konzistentné s nájdenými kusmi lietadla, ktoré javia znaky poškodenia šrapnelmi z rakety. Z čiernych skriniek tiež vyplynulo, že v lietadle nastal mohutný podtlak, čo by takisto nahrávalo teórii o vonkajšom masívnom poškodení trupu lietadla.

Medzinárodní experti sprevádzaní holandskými a austrálskymi policajtmi sa v pondelok opäť nedostali na miesto havárie lietadla. Ako informovala Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), v oblasti totiž prebiehajú boje medzi vládnou armádou a povstalcami, takže experti sa museli vrátiť do mesta Doneck. Rovnaká situácia nastala aj v nedeľu.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa 17. júla zrútil v oblasti pri ukrajinsko-ruskej hranici. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia