Dom obsadený pankáčmi vypratávalo 1700 rakúskych policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rakúsko
Foto: Ilustračné foto SITA/AP

VIEDEŇ 28. júla (WEBNOVINY) – Rakúska polícia v pondelok dopoludnia vyslala k jednému z viedenských domov až 1700 svojich príslušníkov, aby zasiahli proti niekoľkým desiatkam pankáčov okupujúcich priestory dva a pol roka proti vôli vlastníkov.

O „gigantickom nasadení“ v štvrti Leopoldstadt informoval verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF), podľa ktorého v trojposchodovej budove zabarikádovalo zhruba 50 neželaných obyvateľov. Tí ulicu ešte v skorých hodinách zatarasili v oboch smeroch nábytkom a odpadom.

Proti policajtom podporovaným obrnenými vozidlami a vrtuľníkmi sa podľa denníka Der Standard bránili pokazenými vajcami, fľašami či výkalmi, pričom jedného z nich zranili. Portál ORF tiež informoval o vyhodení televízora a vylievaní „kyseliny maslovej“ z vyšších poschodí.

Za nasťahovanie pankáčov sú pritom zodpovední samotní vlastníci, ktorí sa tak údajne chceli zbaviť ostatných nájomníkov. Obe skupiny sa však namiesto toho začali podporovať a o vyprataní domu označovaného pankáčmi ako Pizzeria Anarchia nakoniec musel rozhodnúť súd.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať