Holandsko pozastavilo hľadanie obetí leteckej katastrofy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina lietadlo
Foto: SITA/AP

AMSTERDAM 6. augusta (WEBNOVINY) – Holandský premiér Mark Rutte v stredu oznámil, že nechal pozastaviť hľadanie ďalších pozostatkov obetí júlového zostrelenia lietadla nad východom Ukrajiny, keďže situácia v oblasti je príliš nebezpečná.

Na tlačovej konferencii v Haagu ocenil doterajšie úsilie príslušníkov misie na mieste tragédie a prisľúbil pozostalým, že pátranie bude pokračovať, keď bude situácia „stabilnejšia“.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Obrazom: Na Ukrajine sa zrútilo malajzijské lietadlo, zahynulo tristo ľudí

Malajzijský boeing smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútil 17. júla v oblasti zmietanej separatistickým povstaním, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube vrátane 193 Holanďanov. Nájdené telá zhromažďujú v Holandsku, kam doteraz dopravili 228 rakiev.

Rutte uviedol, že medzinárodný tím pod vedením Holanďanov zatiaľ nenašiel väčšie množstvo ľudských pozostatkov. Poukázal pritom na informácie od jedného z ukrajinských vojenských lekárov, podľa ktorého celú oblasť prehľadalo už bezprostredne po havárii 800 dobrovoľníkov, čo „zmenilo pohľad na prácu miestnych úradov“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mark Rutte
Firmy a inštitúcie Malaysia Airlines