V Kyjeve vybuchol granát, útok muža si vyžiadal zranených

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nepokojný Kyjev dúfa v skoré upokojenie dramatickej situácie
Krvavé nepokoje v Kyjeve si podľa opozičných zdrojov od utorka vyžiadali už najmenej 128 obetí na životoch ako aj niekoľko stoviek zranených. Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva zatiaľ potvrdilo usmrtenie 67 ľudí. Foto: SITA/AP

KYJEV 8. augusta (WEBNOVINY) – Neďaleko kyjevského Námestia nezávislosti, známeho ako majdan, prišlo v piatok k výbuchu. Výsledkom sú dvaja zranení, informovala s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo vnútra tlačová agentúra Interfax-Ukrajina.

Neznámy muž sa tam údajne vyhrážal šéfovi miestneho Ukrajinského domu, ktorý už mesiace okupujú demonštranti. Následne na neho zaútočil s granátom.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Incident sa stal deň po tom, ako na hlavnom ukrajinskom námestí vypukli nepokoje počas pokusu polície o zlikvidovanie tamojších zátaras a stanového táboru. Podľa miestnych úradov sa totiž na majdane aj po utíchnutí protivládnych protestov rozšírila prostitúcia a predaj drog a Kyjevčania sa preto tejto časti mesta vyhýbajú. Nové vedenie Kyjeva chce vrátiť život v hlavnom meste do normálu a námestie vyčistiť ešte pred októbrovými parlamentnými voľbami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať