Z Majdanu zmizla posledná barikáda, Kličko dosiahol dohodu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Majdan, Kyjev
Pracovníci kyjevských mestských služieb a dobrovoľníci v sobotu odstránili poslednú z barikád v centre Kyjeva. Foto: SITA, AP

KYJEV 9. augusta (WEBNOVINY) – Pracovníci kyjevských mestských služieb a dobrovoľníci v sobotu odstránili poslednú z barikád, ktoré v závere minulého roka zriadili protivládni demonštranti na ulici vedúcej k stanovému táboru vybudovanému na tamojšom hlavnom námestí.

Hoci nepokoje vyústili ešte vo februári k prevzatiu moci opozíciou, malá časť aktivistov Námestie nezávislosti okupuje dodnes a štvrtkový pokus o likvidáciu tábora vyvolal nové násilie.

Obrazom: Kyjeve to opäť vrelo, Majdan sa zmenil na bojisko

Niektoré stany zostávali na mieste aj v sobotu, terajší kyjevský starosta Vitalij Kličko, ktorý bol jedným z vodcov protivládnej vzbury, však podľa ukrajinských médií oznámil dosiahnutie dohody o uvoľnení centra pre verejnosť.

Kyjevčania sa momentálne centrálnemu námestiu radšej vyhýbajú, keďže po utíchnutí protivládnych nepokojov sa v jeho okolí údajne rozšírila prostitúcia a predaj drog. Nové vedenie Kyjeva chce vrátiť život v meste do normálu ešte pred októbrovými parlamentnými voľbami.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vitalij Kličko