Policajti zastrelili černocha, v USA vyvolali nepokoje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Domáca hádka v USA sa skončila zastrelením šiestich ľudí
Privolaní policajti na mieste našli dvoch mŕtvych dospelých a tri deti, zatiaľ čo štvrté zomrelo po prevoze do nemocnice. Foto: SITA/ AP

FERGUSON 12. augusta (WEBNOVINY) – Mestom Ferguson v americkom štáte Missouri sa v noci z pondelka na utorok ozývali výstrely a polícia rozháňala slzotvorným plynom výtržníkov, ktorí vyšli do ulíc v reakcii na zastrelenie černošského mladíka policajtmi za nejasných okolností.

Osemnásťročný Michael Brown prišiel o život ešte v sobotu v policajnom aute, kde údajne vypukla roztržka, pričom podľa vyjadrenia jedného zo svedkov pre miestne médiá nebol ozbrojený. Vyšetrovatelia zatiaľ nevysvetlili, prečo sa obeť nachádzala v aute, a udalosť začala byť spájaná s rasizmom, hoci nie je známe ani to, akej rasy bol strieľajúci policajt.

Zastrelením sa začal v pondelok zaoberať Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), zatiaľ čo Brownova rodina si najala právnika známeho z podobného prípadu, keď začiatkom roka 2012 zabil neozbrojeného černocha príslušník občianskej hliadky na Floride. Násilie z Fergusonu hlásili aj počas predošlej noci, a to i napriek výzve Brownovej matky na zachovanie pokoja. Podľa polície a miestnych médií do utorka zadržali vyše 50 ľudí a najmenej dvaja policajti utrpeli zranenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michael Brown