Mladík, ktorého zabil policajt v USA, mal v tele šesť rán

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Americký Ferguson sa búri, odsúdil zastrelenie chlapca
Obyvatelia amerického Fergusonu vyšli do ulíc, aby protestovali proti zastreleniu 18-ročného chlapca policajtom. Tragédia rozpútala v uliciach silnú vlnu nevôle, miestne zložky zasahovali proti protestujúcim slzným plynom. Mesto muselo vyhlásiť núdzový stav. Ferguson, Missouri, 16. augusta 2014. Foto: SITA/AP

FERGUSON 18. augusta (WEBNOVINY) – Černošský chlapec, ktorého nedávno zabil policajt v meste Ferguson v americkom štáte Missouri, mal v tele šesť strelných rán. S odvolaním sa na výsledky pitvy to v nedeľu uviedol denník New York Times.

Citoval lekára Michaela Badena z New Yorku, podľa ktorého mal 18-ročný Michael Brown dve guľky v hlave, ďalšie skončili v pravej ruke a na vrchu hlavy.

Obrazom: Američania vyšli do ulíc, streľba na chlapca rozpútala vášne

Konštatoval, že guľky neboli vypálené z blízka, keďže na tele neboli stopy po pušnom prachu. Pitva bola prevedená aj v Missouri, jej závery však zatiaľ neboli zverejnené. O druhú pitvu požiadala Brownova rodina.

Polícia už zverejnila zábery z obchodu, ktoré ukazujú, že Brown tesne pred incidentom kradol v obchode cigary a zastrašoval majiteľa obchodu. Hnev vyvolal najmä fakt, že mladík bol v čase incidentu neozbrojený.

Americký Ferguson sa búri, odsúdil zastrelenie chlapca
Foto: SITA/AP

Michael Brown prišiel o život 9. augusta na ulici vo Fergusone, kde ho zastrelil biely policajt Darren Wilson. Udalosť začala byť spájaná s rasizmom a viedla k násilným nepokojom.

Guvernér Missouri Jay Nixon vyhlásil v sobotu v uliciach Fergusonu núdzový stav a zákaz nočného vychádzania.

VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.
Video: Ľudia vo Fergusone protestujú proti polícii

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michael Brown