Video: Hirošimu bičuje silný dážď, obetí zosuvu pôdy pribúda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zosuvy pôdy v Japonku zabíjali ľudí
Japonská meteorologická služba uviedla, že za 24 hodín spadlo v okolí mesta Hirošima asi 240 milimetrov zrážok, čo je mesačný priemer za august. Prívaly vody boli také silné, že valiaca sa masa bahna odtlačila niektoré domy až o sto metrov ďalej. Foto: SITA/AP

HIROŠIMA 21. augusta (WEBNOVINY) – Silný dážď komplikuje pátranie po vyše 50 nezvestných, ktorých ešte v stredu zavalil v ich domovoch zosuv pôdy v hornatom okolí japonského mesta Hirošima. Z bahna zatiaľ vytiahli 39 tiel a predkladá sa, že nikoho živého už nenájdu. Počet obetí tohto nešťastia tak môže prekročiť číslo 90.

Obrazom: Zosuvy pôdy v Hirošime zabili desiatky ľudí

Neustávajúci dážď by okrem toho mohol spôsobiť ďalšie zosuvy. Tragédia má aj politický rozmer, keďže premiér Šinzo Abe si vyslúžil tvrdú kritiku opozície za to, že v deň nešťastia hral golf a až neskôr hru prerušil a vrátil sa do Tokia.

Video: Situácia po nešťastí v meste Hirošima

Zosuvy boli spôsobené dažďami, ktoré trvali už niekoľko týždňov. Oblasť navyše v noci z utorka na stredu postihla prudká búrka s prívalovým dažďom. Návaly vody strhli v noci zo podmáčaných svahov blato a kamene na obytnú oblasť ležiacu asi päť kilometrov od Hirošimy.

Odporúčame:

Obrazom: Silný dážď a zosuvy pôdy pri Hirošime zabíjali ľudí

Japonská meteorologická služba uviedla, že za 24 hodín spadlo v okolí mesta Hirošima asi 240 milimetrov zrážok, čo je mesačný priemer za august. Prívaly vody boli také silné, že valiaca sa masa bahna odtlačila niektoré domy až o sto metrov ďalej.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Šinzo Abe