Do Malajzie priviezli prvé pozostatky obetí letu MH17

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Malajzia, lietadlo
Pozostatky priviezlo z Amsterdamu do Kuala Lumpur lietadlo spoločnosti Malaysian Airline, ktorej patril aj havarovaný stroj. Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 22. augusta (WEBNOVINY) – Do Malajzie v piatok prepravili telesné pozostatky a urny s popolom prvých 20 cestujúcich, ktorí zahynuli pri zostrelení malajzijského lietadla nad Ukrajinou v polovici júla.

V krajine z tohto dôvodu vyhlásili deň smútku a vláda vyzvala občanov, aby sa obliekli do čierneho, modlili sa a držali minútu ticha za obete tragédie. Pozostatky priviezlo z Amsterdamu do Kuala Lumpur lietadlo spoločnosti Malaysian Airline, ktorej patril aj havarovaný stroj.

Obrazom: Malajziský boeing zostrelili nad Ukrajinou

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Pri jeho zrútení zahynulo všetkých 298 ľudí na palube, z toho 43 Malajzijčanov. Holandským odborníkom sa zatiaľ podarilo identifikovať len 24 z nich. Na letisku sa uskutočnila krátka pietna ceremónia a rakvy obalené v malajzijskej vlajke odniesli vojaci.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Malajzijské lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútilo 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny. Západ obviňuje zo zostrelenia lietadla proruských povstalcov, ktorých podľa neho priamo podporuje vláda v Moskve, tá to však odmieta.

Nájdené telá obetí zhromaždili v Holandsku, odkiaľ pochádzalo 195 cestujúcich. Záznamy z takzvaných čiernych skriniek analyzujú v Británii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Boeing