Video: V USA pochovali chlapca, ktorého zastrelil policajt

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rozlúčka so zastreleným černošským mladíkom Michaelom Brownom
Rozlúčka so zastreleným černošským mladíkom Michaelom Brownom. St. Louis, 25. august 2014. Foto: SITA/AP

FERGUSON 25. augusta (WEBNOVINY) – Tisíce ľudí sa v pondelok v mestečku Ferguson v americkom štáte Missouri zúčastnili na pohrebe mladého černocha Michaela Browna, ktorého pred dvoma týždňami zastrelil miestny policajt.

Obrazom: Rozlúčka so zastreleným černošským mladíkom Michaelom Brownom

Udalosť bola spájaná s rasizmom a viedla k masovým demonštráciám.Tamojšie úrady museli dokonca vyhlásiť výnimočný stav a povolať do mesta Národnú gardu.

Rodina zabitého mladíka vyzvala ľudí, aby v deň pohrebu nedemonštrovali a vo Fergusone bol v pondelok pokoj. S 18-ročným tínedžerom sa rozlúčili v baptistickom kostole v St. Louis. Kostol, ktorý pojme asi 2500 ľudí, bol úplne zaplnený trúchliacimi.

Video: Zábery z pohrebu zastreleného chlapca Michaela Browna

Michael Brown prišiel o život 9. augusta na ulici vo Fergusone, kde ho zastrelil biely policajt Darren Wilson. Polícia zverejnila zábery z obchodu, ktoré ukazujú, že Brown tesne pred incidentom kradol v obchode cigary a zastrašoval majiteľa obchodu.

Hnev vyvolal najmä fakt, že mladík bol v čase incidentu neozbrojený. Verzie incidentu sa líšia a svetlo do prípadu má preto vniesť prebiehajúce vyšetrovanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michael Brown