Video: Ruskí výsadkári sú doma, Ukrajine vrátili vojakov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ruskí výsadkári
Moskva tvrdí, že výsadkári sa do susednej krajiny dostali náhodou. Foto: SITA/AP

MOSKVA 31. augusta (WEBNOVINY) – Ukrajina prepustila zajatých ruských výsadkárov a Rusko poslalo domov 63 ukrajinských vojakov, ktorí sa dostali na jeho územie. Informovali o tom ruské agentúry.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ria Novosti citovala ruského generálmajora Alexeja Ragozina, podľa ktorého im výsadkárov vydali po „veľmi zložitom“ vyjednávaní a po „neakceptovateľných“ odkladoch. Ragozin povedal, že Moskva naopak promptne vrátila „stovky“ ukrajinských vojakov, ktorí už viackrát prekročili hranice, keď ich tlačili povstalci. Posledná 63-členná skupina podľa jeho slov prekročila hranice s Ruskom v stredu.

Obrazom: Ukrajinci opúšťajú domovy, východ sa mení na ruiny

Desiatich výsadkárov zajali v nepokojnej ukrajinskej Doneckej oblasti a Kyjev ich v pondelok prezentoval ako dôkaz, že ruská armáda bojuje po boku proruských separatistov na východe Ukrajiny. Moskva tvrdí, že sa do susednej krajiny dostali „náhodou“.

Lídri Európskej únie sa na sobotňajšom summite dohodli na vypracovaní návrhov nových sankcií proti Rusku do jedného týždňa. Moskva zapojenie do konfliktu na Ukrajine opakovane popiera.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať