Obrazom: Taliban zabil v Afganistane zahraničných vojakov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Afganistan
Bomba zabila v Kábule zahraničných vojakov. Foto: SITA/AP

KÁBUL 16. septembra (WEBNOVINY) – Vojenský konvoj prechádzajúci Kábulom sa stal v utorok terčom samovražedného útočníka z hnutia Taliban, ktorý v jeho blízkosti odpálil auto naložené výbušninou, pričom podľa oficiálnych zdrojov usmrtil troch príslušníkov medzinárodných síl pod velením NATO a ďalších takmer 20 vojakov a civilistov zranil.

Udalosť sa odohrala pri základni na hlavnej triede vedúcej k letisku, iba niekoľko stoviek metrov od miestneho veľvyslanectva USA.

Obrazom: V Kábule zabíjal Taliban

Medzinárodné sily pre podporu bezpečnosti (ISAF) v Afganistane vydali vyhlásenie, podľa ktorého traja príslušníci zahynuli a ďalší piati utrpeli zranenia, ich štátnu príslušnosť však nezverejnili. Poľské ministerstvo obrany medzitým informovalo, že výbuch si vyžiadal jedného mŕtveho a dvoch zranených Poliakov.

Najnovší útok zvýšil tohtoročné straty zahraničných síl v Afganistane na 59 vrátane najmenej 42 Američanov. Podľa utorňajšieho vyhlásenia afganského ministra vnútra Omara Davúdzaja však v rámci pokračujúceho násilia za posledných šesť mesiacov zahynulo aj takmer 1000 civilistov a vyše 1500 afganských policajtov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať